“ Dua perkara yang sesiapa dapat perolehinya akan ditulis dirinya sebagai hamba yang bersyukur dan sabar, sesiapa yang gagal dalamnya, tidak akan ditulis sebagai orang bersyukur dan sabar. Iaitu sesiapa yang melihat tentang agamanya kepada mereka yang jauh lebih baik darinya, lalu ia berusaha mengikutinya, dan dalam hal keduniaan mereka melihat kepada orang-orang yang kurang darinya sehingga ia memuji Allah atas nikmat yang diperolehinya ..” ( Riwayat At-Tirmidzi)

Followers

Follower yang ke -100 Syed Azaharul

Thursday, January 14, 2010

FORMULA TINGKAT TRAFFIC DI BLOG DENGAN MUDAH.

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. Bisnis Online
2. Panduan belajar Wordpress
3. Asli Softare
4. Lirik Musik Indo
5. Asing Music Lyrics
6. Free Templates
7. Jogja-Blogger
8. Tutorial Blogging | Internet Bisnis Online
9. pVidia Blog
10. Stop Dreaming Start Action (Jonru)
11. Bisnis di Internet
12. Blogging-Surfer
13. Tintalughahwi
14. Igauan
15. Ad-dai'

PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan saya jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

OK..SELAMAT MENCUBA..SEMOGA SAMA-SAMA BERJAYA.

artikel asal : MAEL


( p/s: Terima kasih diucapkan kepada 'bloggers' dan yang sudi meng"klik" iklan nuffnang di blog Ad-dai'.Jazakallahu Khairan Jazak.Setakat ini blog Ad-dai' telah memperolehi RM 22.25 sehingga 9/1/2010.)


9 comments:

Dak Wan said...

Tak clear ar beb, web dalam list tu, dia punya link yg mana?

Mohd Fakhrurrazi Bin Mohd Subari said...

click saja pada web tersebut..cth no.1) Bisnis Online setelah click akan ke web tersebut..didapati link ye..http://cafebisnis.com/..begitu jgk yang no.2 dan seterusnya..copy link..ikut peraturan yg diberikan..formula ini di ambil dari blogger indonesia..leh ke laman web ye .http://blogging-surfer.blogspot.com/2009/12/ciptakan-jutaan-traffic-blog-anda.html

samdaddycool said...

Bagus juga cara ni... nak cuba jugalah...

Mohd Fakhrurrazi Bin Mohd Subari said...

silakan mencuba..ikut arahan yg diberikan yerk..usaha tngga kejayaan.

MEezwan said...

bagus gak cara ni..macam surat berantai plak..

LUKISAN PENA said...

salam..nak try boleh ker...?copy and paste jer..

Mohd Fakhrurrazi Bin Mohd Subari said...

to meeazwan: yup macm surat berantai..to Lukisan Pena: sila2..leh je nk copy n paste je..pastikan senarai web2 tu di link kan ye..usha tngga kjyaan.

seribahasa said...

kaedahnya sama dengan sistem mlm. ia dah beredar lebih 5 bulan tapi tak berapa diminati oleh bloger. sebab utama bloger khuatir peningkatan mendadak backlink, terutama kepada blog baru akan membawa kesan buruk. ini amat jelas sekali kerana goggle tidak gemar kepada blog yang mempunyai peningkatan backlink secara mengejut.

Mohd Fakhrurrazi Bin Mohd Subari said...

terima kasih atas maklumat yg diberikan.

Jaamiah Al-Azhar As-Syarif


Copy this code to your website to display this banner!